Τερουάρ: Αργιλώδες έδαφος με χαλίκι πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση και η ωρίμανση πραγματοποιούνται σε βαρέλια για ένα χρόνο.
Γευσιγνωσία μεταξύ 10 και 12°C
Μάτι: Κίτρινο
Μύτη: Φρουτώδης, μαρμελάδα, βερίκοκα
Στόμα: Αρώματα κίτρινων φρούτων και νότες από γλυκά φρούτα
Δυνατότητα παλαίωσης: 5 χρόνια
Ισορροπία: Ξηρό
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ψάρια σε σάλτσα,
καρδιές αγκινάρας, λευκά κρέατα και τυριά με μαλακή ζύμη.
Λαβράκι αμερικανικά, αστακός με κρέμα και κοτόπουλο με λευκή σάλτσα.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Ένα ξηρό λευκό 100% Sauvignon, 100% αισθήσεις και 100% απολαύσεις, αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να περιγράψει αυτό το κρασί μονοποικιλιακής παραγωγής. Με αυτές τις 10 ώρες εκχύλισης, αυτό το κρασί είναι μια έκρηξη αρωμάτων τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, όπου ο όμορφος όγκος του δεν έχει αντίπαλο παρά τη φρεσκάδα του και τις ξινές νότες του στο φινάλε.
Στο απεριτίφ είναι αρκετό από μόνο του, αλλά είναι ο ιδανικός σύντροφος για θαλασσινά, στρείδια και ψητά ψάρια. Μια καθαρή ευτυχία για να μοιραστείτε.
Ηλικία του αμπελιού: 35 έως 65 ετών
Δύναμη: 4500 φυτά ανά εκτάριο
Απόδοση: 30 εκατόλιτρα ανά εκτάριο
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Εδάφος: Αργιλώδες και χαλικώδες έδαφος πάνω σε σχιστόλιθους
Θέση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση:
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτο δοχείο με έλεγχο των θερμοκρασιών.
Υπολείμματα σακχάρων: περίπου 90 γρ/λίτρο
Βαθμός: 12,5 % σε όγκο
Βαθμός: 12,5 % σε όγκο
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Vin de Pays Crac Boum Bu domaine Saint Germain
Χρώμα: Λευκό
Ποικιλία: Chardonnay, Mondeuse Blanche και Jacquere.
Επιφάνεια: 1,50 εκτάριο
Απόδοση 2018: 55,50 hl/ha
Καλλιέργεια: Βιολογική - Πιστοποιημένη AB από την ECOCERT France sas.
Terroir και Έδαφος: Όλες οι εκτάσεις μας βρίσκονται σε αργιλώδες-ασβεστολιθικό έδαφος της κοινότητας Saint-Pierre d’Albigny, η οποία βρίσκεται πάνω σε κώνο αποθέσεων.
Συγκομιδή: Χειρονακτική.
Οινοποίηση: Ήπια πνευματική πίεση. FA και FML. Χωρίς θείο κατά την οινοποίηση.
Ωρίμανση: Δεξαμενή.
Εμφιάλωση: Στο κτήμα.
Όγκος: 75 cl
Αλκοόλ: 12°
Γευσιγνωσία: Έντονο χρυσό χρώμα! Άρωμα από πυριτόλιθο, ακακία, γλυκά εσπεριδοειδή και ραβέντι, ρίζα ίριδας και πράσινο τσάι! Γεύση πικάντικη και μελιού αλλά και μεταλλική.
Όγκος: 75 cl
Αλκοόλ: 12°
Οινοποίηση: Ήπια πνευματική πίεση και κρυφή απομάκρυνση των ιζημάτων. Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση μεταξύ 16 και 17 °C.
Ανάπτυξη: Δεξαμενή.
Εμφιάλωση: Στο κτήμα.
Όγκος: 75 cl
Γευσιγνωσία: Ο Sauvignon blanc αποκτά αρώματα πιο εσπεριδοειδών και ακόμη και φρούτων του πάθους. Ο όγκος και η πληρότητα που παρουσιάζει στο στόμα είναι επίσης πολύ ελκυστικά.
Φύλαξη: 1 έως 2 χρόνια.
Συνοδεία φαγητού & κρασιού: Ιδανικό ως απεριτίφ με κοχύλια Saint Jacques
Όγκος: 75 cl
Χρώμα: Λευκό
COTEAUX DU LAYON "Les Plantes" 2018
Vignoble:
Cépage: Chenin
Age de la vigne: πάνω από 65 χρόνια
Densité: 4500 πόδια ανά εκτάριο
Rendement: 30 εκτάρια ανά εκτάριο
Taille: Guyot double Altitude: 100 έως 120 μ
Terroir: Αργιλώδες και χαλικώδες έδαφος πάνω σε σχιστόλιθους
Situation: Υψηλός Λαγιόν
Vinification:
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox με έλεγχο θερμοκρασιών.
Sucres résiduels: 90 γρ/λίτρο περίπου
Degré: 12.5% του όγκου
Dégustation
Μεταξύ 10 και 12 °C
Potentiel de garde: από 5 έως 10 χρόνια
Équilibre: γλυκό
Accords mets et vin: Στο απεριτίφ, ως επιδόρπιο με κέικ, τάρτες...
Notes de pêche et d’agrumes
Degré: 12.5% του όγκου
Τερεουάρ: Αργιλώδες και χαλικώδες έδαφος πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox με έλεγχο θερμοκρασιών. Ωρίμανση πάνω σε οινολάσπες για 4 μήνες.
Γευσιγνωσία μεταξύ 10 και 12°C
Μάτι: Λευκό
Μύτη: Λουλουδάτη και μεταλλική
Στόμα: Αρώματα λευκών λουλουδιών
Ισορροπία: Ξηρό
Δυνατότητα παλαίωσης: 2 χρόνια
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ψάρια σε ζωμό και τυριά.
Λευκά ψάρια σε ζωμό, λαβράκι σε ζωμό, κουλομιέ και μπρι.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Τερεουάρ: Αργιλώδες έδαφος με βότσαλα σε σχιστόλιθους
Κατάσταση: Υψηλό λαγόνι
Οινοποίηση
Η οινοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Η ζύμωση στη φιάλη γίνεται με τα φυσικά σάκχαρα του σταφυλιού.
Γευσιγνωσία μεταξύ 6 και 8°C
Μάτι: Απαλό κίτρινο
Μύτη: Κίτρινα φρούτα
Στόμα: Λεπτές και πολύπλοκες αρωματικές νότες που παραπέμπουν σε ώριμο ροδάκινο και βερύκοκο. Ζωντανή σχεδόν νευρική επίθεση. Πλούσιο και στρογγυλό στόμα.
Ισορροπία: Ξηρό
Δυνατότητα παλαίωσης: Να καταναλωθεί εντός 3 ετών
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ιδανικό ως απεριτίφ, σε κοκτέιλ και με επιδόρπια.
Κέικ του καλοκαιριού με αμύγδαλα, βερύκοκα, ροδάκινα και σμέουρα
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ